Jaké jsou zdravotní benefity rýže?

Obsah

Jaké jsou zdravotní benefity rýže?

Jaké jsou zdravotní benefity rýže?

Zdravotní benefity rýže 1 Rýže nenadýmá, proto je ideální pro děti, starší lidi a při žaludeční a žlučníkové dietě. 2 Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. 3 Rýže mírně odvodňuje, zbavuje tělo škodlivin a je dobrou prevencí ledvinových kamenů. 4 Rýži můžete bez obav jíst, i když si hlídáte hmotnost. Sto... More ...

Proč je rýže zdravá?

Rýže je podle nich zdravá a už to není jen o jejich řečech. Potvrzuje to i několik výzkumů, které odhalily pozitivní vliv rýže na metabolismus i na imunitní systém člověka. Často se využívá i při posilování, kde slouží jako základ při budování svalové hmoty.

Jak vybírejte rýži?

Rýži ale vybírejte i podle toho, jaké jídlo připravujete, každá odrůda je vhodná na jiný pokrm. Aby se rýže nerozvařila, je důležité ji nejprve důkladně propláchnout a následně orestovat s trochou soli na lžíci tuku. Promytím rýže odstraníte přebytečný škrob a díky zasmažení se rýže zatáhne a zbylý škrob udrží uvnitř zrna.

Jak vařit hotovou rýži?

Poté promíchejte a na mírném plameni nechte vařit přikryté pokličkou dalších 8–10 minut, dokud se nevsákne všechna voda. Hotovou rýži dejte ještě na 15 minut do předem předehřáté trouby na 100 °C a před podáváním lžící jemně načechrejte.

Související příspěvky: