Jaké jsou výhody půdy na trávníky?

Obsah

Jaké jsou výhody půdy na trávníky?

Jaké jsou výhody půdy na trávníky?

Příprava půdy, jak bylo zmíněno výše, je základem budoucího úspěchu. Trávníky vyžadují na živiny bohatou, dobře propustnou a humusem bohatou zeminu.

Jaké jsou těžké půdy?

Mezi těžké půdy řadíme půdy jílovitohlinité, jílovité a jíly. Půdy jílovitohlinité, jílovité a jíly obsahují až přes 50 % jemných jílovitých částic a písku. Těžké půdy jsou soudržné, mají dobrý, někdy až přílišný obsah vláhy, dobře udržují hnojení. Jsou však velmi ulehlé, málo vzdušné, málo propustné a studené.

Co jsou typy půdy a jejich kultivace?

Typy půdy a jejich kultivace 1 Struktura půdy. Velikost půdních částic určuje strukturu půdy a také to, čemu se v ní nejlépe daří. Měnit tuto strukturu... 2 Kultivace půdy. Nepokoušíme se zkultivovat najednou všechnu půdu na zahradě, nýbrž postupujeme záhon po záhonu. 3 Kypření půdy. V záhonu trvalek je třeba obdělat půdu mezi rostlinami. Na jaře posypeme záhon kompostem s... More ...

Jak připravit trávníku na pozemku?

Vyplatí se tedy nespěchat a před zakládáním připravit půdu. Na počátku musí být představa a jasně definovaný cíl, jehož se budeme snažit naplnit. Pokud máme jasno v tom, jaký typ trávníku na svém pozemku jednou chceme mít, můžeme se pustit do práce. Příprava půdy, jak bylo zmíněno výše, je základem budoucího úspěchu.

Související příspěvky: