Jak se chránit v Mexiku?

Obsah

Jak se chránit v Mexiku?

Jak se chránit v Mexiku?

Bezpečnost v Mexiku 1 Zdraví. Nepijte vodu z kohoutku, raději si kupte balenou vodu za 15–20 pesos. Jestli nechcete nosit pětilitrové kanistry... 2 Kriminalita. Chudí lidé si vydělávají právě drobnými krádežemi peněz nebo osobních věcí. Mějte se proto na pozoru a... 3 Riziko katastrof. V Mexiku se nachází činné sopky, tudíž je země ohrožena zemětřesením. Buďte na pozoru i před... More ...

Jaké jsou hranice Mexiku s USA?

Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize. K Mexiku patří také několik ostrovů ležících na západě v Tichém oceánu, a na východě okolo pobřeží v Mexickém zálivu či Karibském moři.

Jak velká je mexická rozloha?

Mexiko má rozlohu 1 972 550 kilometrů čtverečních a přibližně 128 milionů obyvatel, což z něj činí 13. největší zemi na světě podle rozlohy a 10. nejlidnatější stát planety. Jde rovněž o největší španělsky mluvící zemi světa.

Kde jsou Spojené státy mexické?

Mexiko, plným názvem Spojené státy mexické (španělsky Estados Unidos Mexicanos), je federativní republika na americkém kontinentu. Stát je rozdělen na 31 spolkových států a distrikt hlavního města. Na severu hraničí s USA (hranici v délce 2 597 km tvoří částečně řeka Rio Grande) a na jihu s Guatemalou a Belize.

Související příspěvky: