Co je pevná mezera?

Obsah

Co je pevná mezera?

Co je pevná mezera?

Pevná mezera, nebo také tvrdá, nedělitelná mezera, je od klasické mezery v podstatě nerozeznatelná. Používá se všude tam, kde není dovoleno dělit výrazy, které k mezeře přiléhají, na dva řádky, to znamená, že pevná mezera zabraňuje vložení řádkového zlomu.

Proč je nezlomitelná mezera pevnou?

Zatímco pevná mezera má pevně danou šířku a neroztahuje se ani při roztahování ostatních mezer na řádku, nezlomitelná mezera je flexibilní a společně s ostatními mezerami na řádku se roztahuje. Faktem ale je, že mnoho textových editorů automaticky interpretuje nezlomitelnou mezeru jako pevnou.

Jak udělat pevnou mezeru?

Jak udělat pevnou mezeru 1 Pevná mezera ve Wordu (zkratka) Asi nejčastěji se s potřebou pevné mezery setkáte právě při běžném psaní textu ve Wordu (OS Windows), zde je podle mne nejjednodušší použít stisknutí ... 2 Tvrdá mezera v html V HTML kódu je pro napsání pevné mezery potřeba takzvaná HTML entita, která vypadá takto: (no-break space). ... 3 Pevná mezera v programu InDesign První možností, jak vytvořit pevnou mezeru v programu InDesign, je využít GREP funkce v InDesignu (verze CS3 a vyšší). ...

Související příspěvky: