Jaké jsou typy červů u psů?

Obsah

Jaké jsou typy červů u psů?

Jaké jsou typy červů u psů?

U psů se mohou vyskytovat různé typy červů. I když červi přímo neohrožují život psa, připravují jeho tělo o velké množství důležitých živin. To vede k jejich dlouhodobému nedostatku, což může být nebezpečné zejména pro štěňata a starší psy.

Kdy jsou červi přenášeny do vašeho psa?

Červi se mohou do těla vašeho psa dostat velmi odlišnými způsoby. Například mohou být přenášeni prostřednictvím stravy. Riziko zde představuje zejména krmení syrovým masem, olizování výkalů jiných psů nebo chytání malých zvířat jako jsou myši. Kromě toho jsou některé druhy parazitů přenášeny blechami nebo komáry.

Kdo je nejčastějším parazitem u psů?

Střevní parazité jsou jedním z nejčastějších důvodů pro návštěvu veterináře. Ačkoliv se mohou vyskytnout u psů různého věku, nejohroženějšími skupinami jsou štěňata, psi žijící v nedostatečných hygienických podmínkách anebo psi s oslabenou imunitou.

Proč červi neohrožují život psa?

I když červi přímo neohrožují život psa, připravují jeho tělo o velké množství důležitých živin. To vede k jejich dlouhodobému nedostatku, což může být nebezpečné zejména pro štěňata a starší psy. Z tohoto důvodu je důležité, abyste v případě podezření na napadení červem jednali rychle a podnikli správné kroky.

Související příspěvky: