Co jsou blechy u psa?

Obsah

Co jsou blechy u psa?

Co jsou blechy u psa?

Blechy u psa 1 Popis a vývoj blech. Více než 2000 druhů blech parazituje u savců a ptáků. Pes je nejčastěji kolonizován Ctenocephalides... 2 Symptomy napadení blechami. U psů způsobují blechy hlavně svědění a lokální kožní reakce, jako jsou červené skvrny s... 3 Diagnóza napadení blechami. V případě těžkého napadení blechami jsou blechy na psech již viditelné pouhým okem. Také... More ...

Jak poznáte blechu?

Jak poznáte blechu. Pes napadený blechami se neustále drbe, škrábe a zahryzává se do kůže. Zvíře může reagovat na bleší kousnutí i alergicky. Není výjimkou, že hapteny (látky schopné vyvolat specifickou imunitní reakci) ze slin blech dráždí kůži. U psů se obvykle pozná podle rozškrábaného místa nad ocasem.

Jaký je nejlepší přípravek na blechy pro psy a kočky?

Zcela přírodní repelentní pudr pro psy a kočky Francodex, který chrání po až po dobu 4 týdnů od aplikace nejen proti blechám, ale také proti otravným klíšťatům a jinému hmyzu. Vždy musíme vybírat nejvhodnější přípravek na blechy pro ošetření našeho mazlíčka s ohledem na naše individuální potřeby.

Jak chránit vaše mazlíčky proti blechám?

Proti blechám je tedy nutné účinné chránit vaše mazlíčky i domácnost po celý rok! Nejoblíbenějším prostředkem pro dlouhodobou ochranu je obojek proti blechám. Existují různé typy obojků. Antiparazitní obojky se liší dobou účinnosti, způsobem uvolňování účinné látky, druhem a množstvím účinné složky a také mechanismem účinku.

Související příspěvky: