Co je otřes mozku?

Obsah

Co je otřes mozku?

Co je otřes mozku?

Otřes mozku (komoce, lat. commotio cerebri) je porucha mozkové funkce, která je vyvolána úrazem – otřesem. Jedná se o jedno z lehčích poranění mozku. Charakteristika otřesu mozku spočívá v krátkodobé ztrátě vědomí (bezvědomí), paměti s opakovaným zvracením, které není však podmínkou.

Jak dlouho trvá otřes mozku?

Podle délky bezvědomí dělíme otřes mozku na tři stupně: První stupeň je charakteristický ztrátou vědomí na dobu maximálně pěti minut. Druhý stupeň otřesu mozku je doprovázen bezvědomím, které trvá do 15 minut.

Jak se zbavit otřesů mozku?

Okolí mozku je vyplněno mozkomíšním mokem, který eliminuje otřesy. Pokud však dojde k velkému nárazu, tekutina nepojme všechnu sílu a mozek narazí do kostěných stěn lebky. Okamžitě po úrazu ztrácí nemocný vědomí. Podle délky bezvědomí dělíme otřes mozku na tři stupně: První stupeň je charakteristický ztrátou vědomí na dobu maximálně pěti minut.

Jak poznat otřes mozku u dětí?

Jaké jsou jeho příznaky? 1 Příznaky. Jak poznat otřes mozku? Pro tento typ poranění je typická dočasná ztráta vědomí, která většinou trvá jen... 2 Otřes mozku u dětí. Otřes mozku se velmi často vyskytuje i u dětí, a to převážně vlivem pádů z kola nebo úrazů při... 3 Diagnóza. Ačkoli je během vyšetření pacient už většinou při vědomí, je třeba, aby průběh nehody popsal někdo... More ...

Související příspěvky: