Konopné semená považujú za superpotravinu?

Obsah

Konopné semená považujú za superpotravinu?

Konopné semená považujú za superpotravinu?

Konopné semená sa v poslednej dobe dostávajú do popredia a považujú sa za superpotravinu. Majú bohatý výživový profil a poskytujú rad zdravotných výhod. Konope bolo používané v mnohých civilizáciách, od Ázie po Európu (a neskôr Severnú Ameriku) už od neolitu.

Konopné semená podporujú trávenie v črevách?

Konopné semená podporujú trávenie. Konopné semená obsahujú nerozpustnú a rozpustnú vlákninu v pomere 80% ku 20%. Rozpustná vláknina tvorí v črevách látku podobnú gélu. Je to cenný zdroj živín pre prospešné tráviace baktérie. Nerozpustná vláknina dodáva objem stolici a pomáha potravinám a odpadom prejsť cez črevá.

Konopné semená majú antioxidačné účinky?

Konopné semená udržujú zdravý mozog, podporujú trávenie, chránia pred vznikom rakoviny, udržujú zdravé srdce, pomáhajú liečiť ekzém, udržujú zdravé kosti, chránia pred príznakmi starnutia. Konopné semená majú antioxidačné účinky, vďaka obsahu kanabinoidu - CBD.

Ako si pripraviť konopné semienka?

Účinky konopného semienka 1 Ako si pripraviť konopné semienka. Konopné semienka dostať v obchode ako lúpané či nelúpané. ... 2 Príprava konopného mlieka. Na výrobu konopného mlieka použite približne jeden pohár namočených nelúpaných konopných semienok. ... 3 Denná odporúčaná dávka. ...

Související příspěvky: