Co se projevuje vysokým tlakem hlavy?

Obsah

Co se projevuje vysokým tlakem hlavy?

Co se projevuje vysokým tlakem hlavy?

Vysoký tlak se projevuje častou bolestí hlavy zejména na čele a v oblasti týle, únava, bušení srdce, pocení v obličeji, to vše doprovázeno i občasnou arytmií. Člověk je náladový, má teplé až horké končetiny, trpí nespavostí a tento stav, pokud se neléčí, končí infartkem či mozkovou mrtvicí.

Jaké jsou příznaky vysokého tlaku?

To je však na vysokém tlaku zrádné, neléčením se nemoc dále rozvíjí. Příznaky jsou: Vysoký krevní tlak, Bolest hlavy, Únava, Tlak na hrudi, Porucha spánku, Otok končetin, a další. Vysoký tlak – příčiny.

Co se týká vysokého krevního tlaku?

Vysoký krevní tlak, neboli hypertenze, je nejčastějším a velmi nebezpečným onemocněním kardiovaskulárního systému. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl. Říká se mu tichý zabiják, a to z toho důvodu, že plno lidí se o svém vysokém tlaku dozví až při náhodné kontrole u lékaře.

Proč je vysoký krevní tlak špatný?

Vysoký krevní tlak je nejčastějším a velmi nebezpečným onemocněním kardiovaskulárního systému. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl.

Související příspěvky: