Jaké dřevo použít v přírodě?

Obsah

Jaké dřevo použít v přírodě?

Jaké dřevo použít v přírodě?

Ten, kdo rád chodí do přírody a často se v ní pohybuje, by měl určitě znát základní vlastnosti našich dřevin. Při pobytu v přírodě se totiž bez dřeva neobejdete a určitě se hodí vědět, k čemu lze jaké dřevo použít. Dřevo borovice je měkké, lehké, pružné, poměrně nesukovité a pryskyřičné. To ho dělá ideálním jako přílož do teepee.

Proč je palivové dřevo žádané?

Palivové dřevo je velmi žádaným palivem, jelikož v porovnání s jinými energiemi je palivové dřevo levné a současně i velice výhřevné. Palivové dříví je oblíbené i jako doplňkový zdroj tepla při současném vytápění plynem či elektřinou. I proto má prodej dřeva stále vzrůstající tendenci.

Jaké jsou vlastnosti dřeva?

Každý druh dřeva má své specifické vlastnosti, které právě ovlivňují možnosti jeho využití. Dřevo je pevným pletivem stonků vyšších rostlin, které jsou označovány jako dřeviny. Dřevo vzniká z meristémových buněk, zahrnujeme je mezi obnovitelné zdroje energie, jeden z druhů biomasy.

Co je nejlepší dřevo na uzení?

Nejvhodnější dřevo na uzení je bezpochyby tvrdé dřevo, tzn. např. bukové dřevo, dubové dřevo, ale velmi oblíbené je i dřevo ovocných stromů - třešně, švestky atd. Dřevo na uzení nemusí být zcela suché, jako běžné palivové dřevo.

Související příspěvky: