Jak je relativní vlhkost vzduchu definována?

Obsah

Jak je relativní vlhkost vzduchu definována?

Jak je relativní vlhkost vzduchu definována?

- Relativní vlhkost vzduchu ϕ je odvozenou experimentálně měřitelnou veličinou. - definována poměrem parciálního tlaku vodní páry a parciálního tlaku nasycené vodní páry při konstantní teplotě - alternativně definovatelná poměrem absolutní vlhkosti daného vzduchu k absolutní vlhkosti nasyceného vzduchu při stejné teplotě.

Co je absolutní vlhkost vzduchu?

Absolutní vlhkost vzduchu a je hmotnost vodní páry obsažené v 1m3vlhkého vzduchu. Protože objem vlhkého vzduchuje podle Oswaldova* zákona: Vvv =Vsv=Vvp(6) strana 3 3 Aplikovaná termomechanika - Přednáška 2 Vlhký vzduch, Izobarické změny stavů vlhkého vzduchu je absolutní vlhkost vp vp vpV m a =ρ =při tlaku vodních par pvpo teplotěT.

Co je vzduch?

Vzduch. Vzduch je směs plynů tvořící plynný obal Země – atmosféru – sahající až do výše asi 100 km. Ovlivňuje chemické reakce jak v neživé přírodě, tak i v živých organismech (většina živých organismů by bez kyslíku z ovzduší nemohla vůbec existovat).

Jaký je objem vzduchu v nižších vrstvách?

Čistý vzduch v nižších vrstvách je homogenní směsí těchto plynů (nejsou uvedeny proměnlivé složky, především vodní pára, jejíž koncentrace se ve vzduchu podstatně mění): plyn. objem [%] hmotnost [%] dusík. 78,084. 75,51. kyslík. 20,946.

Související příspěvky: