Co jsou mandle?

Obsah

Co jsou mandle?

Co jsou mandle?

Mandle jsou jedlá semínka, která pochází z mandlovníku, stromu s latinským názvem Prunus dulcis. Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky.

Proč jsou mandle bohaté na hořčík?

Shrnutí: Mandle jsou bohaté na hořčík, kterého má většina lidí nedostatek. Dostatečným příjmem hořčíku lze pozitivně ovlivnit průběh metabolického syndromu a cukrovky druhého typu a zároveň i předcházet jejich vzniku. Hořčík, který mandle obsahuji ve velkém množství, má vliv na snížení hodnot krevního tlaku.

Kdy jsou mandle pěstovány?

Původem jsou ze středního východu, ale v dnešní době jsou největším pěstitelem USA. Mandle, které kupujeme v obchodech, jsou většinou zbaveny skořápky. Prodávají se buď v syrovém stavu, nebo mohou být pražené. Jaké živiny obsahují mandle?

Jaká je energetická hodnota mandlí?

Toto množství mandlí představuje energetickou hodnotu 161 kalorií a najdete v něm 2,5 gramu sacharidů. Důležité je také podotknout, že až 10-15% kalorií v mandlích obsažených se do těla nevstřebává, díky velkému množství tuku, který tomuto vstřebávání brání ( 2, 3 ).

Související příspěvky: