Co je hydroponická rostlina?

Obsah

Co je hydroponická rostlina?

Co je hydroponická rostlina?

Její největší předností je to, že je čistá a hygienická, není zde žádná organická složka, a proto ani nedochází k rozkladu, neuvolňují se spory do vzduchu. Obzvlášť alergici budou vděční, když v jejich pokojích budou hydroponické rostliny.

Jak začít s hydroponickými nádobami?

Jak postupovat při přesazování rostlin do hydroponických nádob 1 Úplně nejjednodušší je začít s hydroponií už u semen. Semena uložíme na měkkou a savou podložku, kterou předtím zalijeme vodou, přidat můžeme startovací hnojivo určené pro klíčení semen. ... 2 Můžeme však k hydroponii použít i starší rostliny a větší sazenice, které klíčily a zakořeňovaly v půdě. Rostlinu vyklopíme z květináče, kořeny propereme v čisté vodě a poškozené kořeny odstraníme. 3 Hydroponická nádoba se skládá z vnitřní nádoby s různým uspořádáním otvorů ve dně, ale i na bocích, kterými prorůstají kořeny do živného roztoku. Vnější část nádoby je již zdobná (např. ...

Co je hydroponie?

„ Hydroponie je moderní způsob pěstování okrasných rostlin, které přispívají ke zvyšování vzdušné vlhkosti a jsou významným regulátorem škodlivin ve vzduchu. Její největší předností je to, že je čistá a hygienická, není zde žádná organická složka, a proto ani nedochází k rozkladu, neuvolňují se spory do vzduchu.

Související příspěvky: