5 potravin s vysokým obsahem draslíku?

Obsah

5 potravin s vysokým obsahem draslíku?

5 potravin s vysokým obsahem draslíku?

5 potravin s větším obsahem draslíku než má banán 1 Sladké brambory (batáty) 2 Avokádo 3 Bílé fazole 4 Jogurt 5 Špenát 6 Další potraviny s vysokým obsahem draslíku ve 100g. More ...

Jaký je obsah draslíku v potravinách?

Draslík významně ovlivňuje činnost svalů, zejména srdce a podílí se na využití sacharidů a na syntéze proteinů. V běžných potravinách se draslík vyskytuje v dostatečném množství. Potraviny s nejvyšším obsahem draslíku jsou např. hovězí játra, hovězí maso, fazole, banány, špenát, hrozny a ořechy.

Co jsou nejlepší zdroje draslíku v potravinách?

TOP 8 nejlepších zdrojů draslíku v potravinách 4.62 /5 (47 ) 1 Brambory Ať už je to červená, bílá, nebo sladká brambora – jakákoliv z nich je velkým zdrojem draslíku; asi 900 mg draslíku můžeme nalézt v jedné střední bramboře. ... 2 Sušená rajčata (+ jiné formy rajčat) Čerstvá rajčata obsahují draslík. ... 3 Fazole Je dobře, pokud máte rádi fazole. Jsou totiž velmi dobrým zdrojem draslíku. Obsahují více než 600 mg draslíku na jeden šálek. Jsou také ceněny pro vysoký obsah vlákniny.

Jak se projevuje nedostatek draslíku?

Nedostatek draslíku (hypokalémie) nastává obvykle při pooperačních stavech, při dlouhodobém podávání infuzí bez draslíku a v případech stravy s omezeným přísunem bílkovin. Hlavní příznaky nedostatku draslíku jsou svalové křeče, srdeční arytmie a pokles funkce ledvin.

Související příspěvky: