Kdo je severní korejskou oponou?

Obsah

Kdo je severní korejskou oponou?

Kdo je severní korejskou oponou?

Severní Korea a její výstřední vůdce vzbuzují už léta udiv, smích i zděšení v jednom. Ifenomén pro vás tajně otevřel malou železnou oponu nad Severní Koreu a připravil pro vás 20 pozoruhodných faktů o komunistické monarchii Čučche, které vás mohou pobavit, udivit i vyděsit.

Kdy je severní Korejská loď zmocněna?

Severní Korea je jedinou zemí na světě, která se k dnešnímu dni zmocnila lodi amerického námořnictva. V průběhu posledních 60 let uprchlo více než 23 tisíc Severokorejců do Jižní Koreje. Do Severní Koreje z Jižní Koreje odešli pouze dva lidé.

Kdo může vlastnit vozidlo v severní korejské zemi?

Vlastnit vozidlo v Severní Koreji mohou pouze vojenští a vládní představitelé. Severní Korea má svůj vlastní operační systém s názvem Red Star OS. Severní Korea je jedinou zemí na světě, která se k dnešnímu dni zmocnila lodi amerického námořnictva. V průběhu posledních 60 let uprchlo více než 23 tisíc Severokorejců do Jižní Koreje.

Kdo byl v Severní Koreji narodil Kim irsen?

Podle oficiální chronologie KLDR není v Severní Koreji rok 2015, ale rok 104. Severokorejský kalendář se počítá od narození Kim Ir-sena. V Severní Koreji je nejprostornější sportovní aréna na světě. Stadion May Day pojme 150 000 lidí. V Severní Koreji je marihuana legální a vůbec není klasifikovaná jako droga.

Související příspěvky: