Kdy je do Austrálie nejlepší vycestovat?

Obsah

Kdy je do Austrálie nejlepší vycestovat?

Kdy je do Austrálie nejlepší vycestovat?

Austrálie je však natolik rozhlehlá, že se klima mění v závislosti na konkrétním místě. Kdy je tedy do Austrálie nejvhodnější vycestovat?

Kdo je zemědělský stát Austrálie?

Austrálie je vyspělý průmyslově zemědělský stát, který patří k největším světovým výrobcům a vývozcům. Rozhodující složkou v národním hospodářství je zpracovatelský průmysl, k jehož bouřlivému rozvoji došlo zejména v poválečném období díky bohaté surovinové základně, dostatku pracovních sil a přílivu kapitálových investic ze zahraničí.

Kde se nachází průmysl v Austrálii?

Průmysl je v Austrálii velmi nerovnoměrně rozložen a koncentrován zejména na jihovýchodě. Nejprůmyslovějšími státy jsou Nový Jižní Wales a Viktorie. Středisky se stala především velká města a města vznikající v místech těžby či vývozní přístavy. Viz strana 30, školní atlas Austrálie, Kol. 2007.

Kde panují teploty v Australii?

Jižní část Austrálie leží již v mírném pásmu, a tak zde panují klasická čtyři letní období.Nejideálnější je pro návštěvu jižní části australské léto. Během tohoto období však ve zbytku Austrálie panují vysoké teploty. Ač to málokoho napadne, tak v Austrálii si můžete i zalyžovat.

Související příspěvky: