Co se může projevit při nedostatku draslíku?

Obsah

Co se může projevit při nedostatku draslíku?

Co se může projevit při nedostatku draslíku?

Při nedostatku draslíku cítíte slabost a únavu, tuhnou vám svaly a máte křeče, můžete mít zažívací potíže a pociťovat bušení srdce neboli palpitace. Někdy se přidají i pocity mravenčení a brnění, dýchací potíže a změny nálady. Měli byste užívat doplňky stravy s draslíkem? Co si z článku odnést?

Co může způsobit nedostatek draslíku?

Nedostatek draslíku může ovlivnit také zdraví srdce. To může způsobit nepravidelný srdeční rytmus a bušení srdce bez zjevného důvodu. Nízká hladina draslíku může narušit rytmické a koordinované stahy srdce, které jsou ovládány elektrickými impulzy.

Jaké jsou příčiny nedostatku draslíku v krvi?

Nedostatek hladiny draslíku v krvi může narušit správnou funkci svalů žaludku a střev. Pro správné trávení je potřeba zajistit řádné fungování těchto svalů. Jejich špatná funkce může vést k zácpě. Příznakem špatného fungování žaludečních svalů může být nadýmání, bolesti a křeče.

Proč je nedostatek draslíku Příčinou svalové slabosti?

Studie například naznačují, že nedostatek draslíku může narušit produkci inzulínu, což vede k hyperglykémii (příliš vysoké hladině cukru v krvi) ( 5 ). Shrnutí: Protože draslík pomáhá regulovat svalové kontrakce, jeho nedostatek může způsobit svalovou slabost.

Související příspěvky: