Jak pěstovat levandule na slunci?

Obsah

Jak pěstovat levandule na slunci?

Jak pěstovat levandule na slunci?

Pěstování levandule na přímém slunci nám pomáhá, aby měla barvu i aroma co nejintenzivnější. Levanduli se daří v lehčí a spíše suché zemině, má ráda propustnou půdu, není náročná na živiny. Semena levandule vyséváme na jaře, ideálně v únoru a březnu, do misky nebo truhlíku.

Jaké jsou účinky levandule?

Účinky levandule 1 Úzkostné stavy – mnohé studie prokazují, že levandulový olej má tišící a protikřečové účinky a zvyšuje i účinek jiných... 2 Nespavost – levandulová vůně má srovnatelné účinky jako léky na spaní! Dokonce spánek i více prohlubuje a tím je spánek... 3 Poranění – levandulový olej má účinky proti mikrobům – má desinfekční účinek na rány a podporuje jejich hojení. More ...

Jaké jsou sazenice levandule?

V květnu a červnu se sazenice levandule dávají do sponu 45 x 60 cm. 2. Pěstování levandule a stříhání. Chceme-li dosáhnout mohutnějšího květenství levandule, nesmíme zapomenout na stříhání.

Kde pěstovat levandule?

Pěstování levandule Je to vytrvalý polokeř dorůstající při kvetení až do výšky 80 cm. Kvete od června do srpna. Vyžaduje sušší a slunné stanoviště. V České republice v teplých místech zplaňuje.

Související příspěvky: