Co jíst při podrážděném žaludku?

Obsah

Co jíst při podrážděném žaludku?

Co jíst při podrážděném žaludku?

Co (ne)jíst a (ne)pít při podrážděném žaludku? 1 Odlehčete jídelníček. Při nevolnostech, pocitech na zvracení nebo bolestech břicha asi nebudete mít na jídlo zrovna... 2 Vsaďte na zralé banány a celer. Mezi ideální suroviny patří zralé banány, protože jsou přirozeným antacidem, které... 3 Nesmažte, ale vařte. Ať už se jedná o bolesti po nemoci, nebo jen po dietní... More ...

Jaké jsou Příčiny zánětu žaludku?

Podrážděný žaludek dokáže člověka hodně potrápit. Gastritida, jak se zánět žaludku odborně nazývá, bývá způsobena buď dietní chybou, nebo nákazou – například bakteriemi nebo viry. Většinou sama odezní po pár dnech, výrazně tomu ale můžete pomoci správnou stravou. Která jídla jíst na zkažený žaludek?

Jak na zklidnění žaludku?

Na zklidnění. Pokud máte v důsledku zvracení žaludek hodně rozbouřený, první pomocí může být vychlazená Coca Cola. Zkuste ji po lžičkách, studenou a bez bublinek. Pokud v žaludku udržíte pár loků, můžete pomalu přejít na vlažný černý čaj. Na doplňování tekutin opravdu nezapomínejte, obzvláště, přidá-li se k vašemu onemocnění ještě i průjem.

Související příspěvky: