Co je citrónová tráva?

Obsah

Co je citrónová tráva?

Co je citrónová tráva?

Citrónová tráva (Cymbopogon citratus), nebo též voňatka citronová také známá jako Lemongrass. Je to bylina, která patří do čeledi trav. Je dobře známo, že má výraznou citrónovou příchut a citrusové aroma. Je to vysoká vytrvalá tráva, která je původem z Indie a tropických oblastí Asie.

Jaké jsou účinky citrónové trávy?

Citrónová tráva. Citrónová tráva je používána pro své povzbuzující účinky. Zároveň pomáhá udržet koncentraci a podporuje paměť. Celkově pak působí kladně na funkce mozku, takže je doporučována i při depresivních stavech, stresu, psychické únavě a nervových onemocněních.

Proč je citronová tráva lahodnou?

Citronová tráva vyniká lahodnou a osvěžující chutí. Pro přípravu čaje se používají sušené nebo drcené listy, v nichž je zachováno cenné aroma. Citronová tráva neobsahuje tein a výborně působí při potížích s trávením. Zároveň detoxikuje organismus a navozuje duševní pohodu.

Jak na horký čaj z citronové trávy?

Citronová tráva neobsahuje tein a výborně působí při potížích s trávením. Zároveň detoxikuje organismus a navozuje duševní pohodu. Pokud jste citronovou trávu ještě neochutnali a zajímá vás, jak se připravuje, přinášíme vám lahodné recepty na horký a studený čaj z citronové trávy!

Související příspěvky: