Kde koupit sazenici citronové trávy?

Obsah

Kde koupit sazenici citronové trávy?

Kde koupit sazenici citronové trávy?

Sazenice citronové trávy mají v nabídce mnohá zahradnictví včetně internetových. Jen je třeba důkladněji hledat, protože bývají často brzy vyprodány. Ceny se velmi liší, někteří zahradníci požadují za sazenici dvacet korun, jiní si účtují i částky okolo stokoruny. Jakmile však získáte první rostlinu, máte vyhráno.

Kdy se řekne citronová tráva?

Poznejte citronovou trávu, netradiční bylinku z Asie, která se dá bez problémů pěstovat na zahrádce i na balkoně, a rozšiřte si tak paletu exotických koření o další zajímavou vůni a chuť. Nic vás nenapadá, když se řekne citronová tráva?

K čemu se používá citronela?

Citronela se používá především čerstvá, ale i sušená či zmrazená. Zachovají-li se správné postupy konzervace, neztratí nic ze svého výrazného aroma. V sušeném stavu ji můžete koupit samostatně, ve směsi čajů či mletou. Zkuste si z ní připravit lahodný a osvěžující čaj nebo jí ostatní čaje dochuťte – výborně se hodí obzvlášť k zelenému.

Co se používá k koření citronely?

Jako koření se nejčastěji využívá Cymbopogon citratus, C. nardus a C. flexuosus. Všechny druhy citronely tvoří velké trsy tenkých, šedozelených listů, dorůstajících délky přes jeden metr. Pro přímou spotřebu stačí oddělit si vždy část rostliny. Citronela se používá především čerstvá, ale i sušená či zmrazená.

Související příspěvky: