Jak zvýšit počet spermie v těle muže?

Obsah

Jak zvýšit počet spermie v těle muže?

Jak zvýšit počet spermie v těle muže?

Veškeré rady zde směřují ke zkvalitnění/zvýšení počtu/zvýšení rychlosti spermií, tudíž i k větší šanci na brzké početí dítěte. Uvědomte si, že spermie zraje v těle muže zhruba 72 dnů, takže zlepšení je možné očekávát až skoro po 3 měsících. Muži by tedy měli dodržovat následující rady ještě dlouho před prvním pokusem o plánované početí.

Jak začít s tvorbou a zrání spermií?

Tvorba a zrání spermií je celkem zdlouhavý proces - trvá skoro 3 měsíce. Muži, kteří chtějí zlepšit kvalitu svého spermatu např. lepší životosprávou, by měli tedy začít nejméně 3 měsíce před početím.

Jak se skládá spermie?

Spermie se skládá ze tří částí - hlavičky, která obsahuje jádro s 23 chromozomy, akronomu na hlavě spermie, který pomáhá spermii vniknout do vajíčka a bičíku, díky němuž se spermie pohybují (rychlostí asi 3mm za minutu). Tvorba a zrání spermií je celkem zdlouhavý proces - trvá skoro 3 měsíce.

Co se ovlivňuje pohyblivost spermií?

pohyblivost spermií přiznivě ovlivňuje malá koncentrace kávy, čaje, čokolády a kakaa (vypijte šálek před stykem), naopak nadměrná konzumace kávy snižuje kvalitu spermií - a to drasticky, pokud se konzumují už víc jak tři šálky.

Související příspěvky: