Jak odstranit rostliny v malých květináčcích?

Obsah

Jak odstranit rostliny v malých květináčcích?

Jak odstranit rostliny v malých květináčcích?

Rostliny v malých květináčcích, které by dozajista snadno promrzly, zapusťte buď do záhonu na zahradě nebo do objemnějšího truhlíku (ideální je polystyrenový), bedny a podobně a zasypte zeminou zhruba dva tři centimetry nad okraj květináče. Nic nepokazíte, pokud navrch ještě položíte chvojí.

Jak chránit rostliny před zimou?

Jak chránit rostliny teras a balkonů před zimou 1 Základní ochrana. Máte-li možnost, umístěte nádoby s rostlinami na terase či balkonu na závětrné místo, chráněné před... 2 Kabátky pro balkonovky. Juta, chvojí, sláma, ale také bublinková fólie a polystyren jsou vhodnými materiály, jimiž lze... 3 Malý zimní fóliovník. Rostliny i s květináčem můžete obalit bublinkovou fólií,... More ...

Jak chránit rostliny před promrznutím?

Pro takovouto ochranu rostlin se nabízí hned dvě řešení. Tím prvním je, že rostlinky i s nádobami ochráníte před promrznutím pomocí některého dobře tepelně izolujícího materiálu, jakým je například pěnový polystyren, juta či chvojí.

Jak obalit rostliny s květináčem?

Rostliny i s květináčem můžete obalit bublinkovou fólií, čímž jim vytvoříte provizorní fóliovník. Nikdy je ale nebalte celé. Za prvé by k nim nemohl vzduch a za druhé by pod takovouto ochranou mohly začít předčasně rašit a větší mráz by je zničil.

Související příspěvky: