Jak vyrobit Kopřivovou tinkturu?

Obsah

Jak vyrobit Kopřivovou tinkturu?

Jak vyrobit Kopřivovou tinkturu?

Kopřivová tinktura 1 Vlastnosti kopřivové tinktury. Tento domácí lék dokáže organismus velmi rychle rozehřát, a proto se v lidové medicíně... 2 Jak vyrobit kopřivovou tinkturu z listů. Před výrobou tinktury si samozřejmě nejdříve musíme bylinky natrhat. Pro sběr... 3 Kopřivová tinktura z kořenů. Sto padesát gramů omytých a osušených kořenů nasekáme. Vložíme do vymyté a... More ...

Jaká je kopřivová kůra?

Kopřiva má schopnost vyvolávat dobrý průběh stolice, takže je velmi vhodná na jarní kůry. Účinná je třeba čtyřtýdenní kůra, kdy každé ráno pijete na lačno půl hodiny před snídaní jeden šálek kopřivového čaje a pak ještě přes den jeden až dva šálky čaje po doušcích.

Proč se kopřivová kůra zlepšuje?

Tato kopřivová kůra nejenže zlepší vylučování, ale zároveň vám dodá příliv nové energie. S rostoucím věkem klesá v lidském těle obsah železa. V důsledku poklesu železa v organismu se dostavují pocity únavy a vyčerpanosti. Lékem na tyto stavy může být pití čaje s čerstvých kopřiv, které obsahují velké množství železa.

Jaké jsou účinky Kopřivy na zdraví?

Díky těmto složkám má bezpočet skvělých účinků na lidské zdraví, mezi které patří: Jedním z nejúžasnějších účinků kopřivy je její schopnost čistit organismus od usazenin kyseliny močové, odvádět žlučové usazeniny z cest žlučovodů a zlepšovat činnost jater, díky čemuž se organismus může zbavit jedovatých látek a posílit žaludek.

Související příspěvky: