Jak zalévat oleandr na zahradě?

Obsah

Jak zalévat oleandr na zahradě?

Jak zalévat oleandr na zahradě?

Je-li oleandr na letním bytě v zahradě nebo na otevřené terase, zalévejte ho jen tehdy, neprovede-li za vás zálivku vydatný déšť. Ušetříte tak čas i energii, ale buďte přece jen ve střehu, protože v tomto případě zároveň hrozí přemokření.

Jaké květináče potřebuje oleandr?

Aby oleandr rostl a především bohatě kvetl, potřebuje odpovídající velikost květináče, která mu umožní rozrůstání kořenů. Mladé rostliny je vhodné každým rokem přesadit do o něco málo většího květináče, u starých exemplářů už stačí vyměnit pouze vrchní část zeminy.

Jak pěstovat oleandr?

Své udělá také malá pěstební nádoba a samostatnou kapitolou, která v počátku nemusí být tak docela ve vaší režii, jsou škůdci a choroby. Je-li oleandr dostatečně košatý, nemusíte jej seřezávat. Je známo, že tento druh kvete jen na starém dřevě.

Co se svědčí o Zeleném oleandru?

Tato středomořská rostlina nemá ráda tvrdou vodu, pokud je to tedy možné, používejte na zalévání vodu měkkou, nejlépe dešťovou. V každém případě musí být odstátá. Během vegetace je třeba zálivka vyšší, zvláště v horkých dnech. Oleandru svědčí i rosení, v takových dnech nejlépe v podvečer.

Související příspěvky: