Jaké jsou příznaky anémie?

Obsah

Jaké jsou příznaky anémie?

Jaké jsou příznaky anémie?

Obecné příznaky a projevy anémie. Anémie má ve většině případů pozvolný nástup. Hlavními příznaky, vedoucími ke správné diagnóze, jsou příznaky nápadné bledosti a snížená výkonnost. Objevuje se spavost (letargie), mdloby, dušnost, zvýšená srdeční frekvence (tachykardie), bledost kůže a sliznic.

Jaké jsou příznaky osteoporózy?

Příznaky osteoporózy. Jaké má osteoporóza příznaky? Pacienti zpočátku většinou žádné výrazné změny nepozorují, teprve v pokročilém stádiu onemocnění se mohou projevit tyto symptomy: Silné bolesti zad; Snadná lomivost kostí; Postupná ztráta tělesné výšky (až o 20 cm) Vývoj kulatých zad a vytvoření hrbu

Co je prevencí osteoporózy?

Prevence osteoporózy Vhodnou prevencí je pravidelný pohyb, vyvážená strava a doplňování vitamínu D pomocí umělých preparátů nebo přirozenou cestou, vyhněte se naopak alkoholu a cigaretám. Při podezření na osteoporózu můžete zažádat také o denzitometrické vyšetření.

Co je osteoporóza?

Osteoporóza je chronické onemocnění, které se projevuje postupným řídnutím kostní tkáně. Způsobuje bolesti zad, ztrátu tělesné výšky nebo vznik hrbu.

Související příspěvky: