Co se týče ochrany očí a obličeje?

Obsah

Co se týče ochrany očí a obličeje?

Co se týče ochrany očí a obličeje?

Účinky rizik ohrožujících lidské oko mohou způsobit závažné zdravotní následky, proto musí být výběru vhodných prostředků na ochranu očí a obličeje věnována patřičná pozornost.

Jak uzavřené ochranné brýle?

Uzavřené ochranné brýle, zakrývají oblast očí a těsně přiléhají k obličeji. Mohou být vybaveny systémem přímé nebo nepřímé ventilace. I tyto brýle mohou mít zorníky čiré nebo s filtračními vlastnostmi, vyrobené ze skla, plastu nebo vrstvené.

Jak vybrat ochranný brýl?

Tento leták by měl pomoci při základní orientaci ve výběru ochranných brýlí. Brýle jsou prostředkem na ochranu očí sestávajícím ze zorníků zasazených v brýlové obrubě se stranicemi. Brýle mohou být vybaveny postranními kryty, zorníky mohou být čiré nebo s filtračními vlastnostmi, mohou krýt každé oko samostatně nebo obě oči zároveň.

Jak použít ochranné brýle s Korekčními zorníky?

Použít ochranné brýle s korekčními zorníky, které jsou opatřeny dalším sklopným rámem se zorníky, které mají ochranné vlastnosti. Jako vnitřní zorníky tak mohou být použita vhodná, individuálně navržená dioptrická skla, zorníky ve sklopném rámu jsou pak navrženy tak, aby vykazovaly potřebné ochranné vlastnosti.

Související příspěvky: