Které rostliny jsou středně odolné?

Obsah

Které rostliny jsou středně odolné?

Které rostliny jsou středně odolné?

Ke středně odolným druhům se řadí například vistárie, plamének, mučenka či venkovní ibišek. Nejen některým rostlinkám, ale i nádobám, v nichž jsou pěstovány, to v zimě venku nesvědčí. Glazovaným květináčům, především pak těm, které mají glazuru jen z venkovní strany, tato s největší pravděpodobností popraská a časem se začne odlupovat.

Jak chránit rostliny před zimou?

Jak chránit rostliny teras a balkonů před zimou 1 Základní ochrana. Máte-li možnost, umístěte nádoby s rostlinami na terase či balkonu na závětrné místo, chráněné před... 2 Kabátky pro balkonovky. Juta, chvojí, sláma, ale také bublinková fólie a polystyren jsou vhodnými materiály, jimiž lze... 3 Malý zimní fóliovník. Rostliny i s květináčem můžete obalit bublinkovou fólií,... More ...

Jaké jsou nejlepší řešení pro pěstování rostlin?

Komplexním řešením pro pěstování a ochranu rostlin jsou termoizolační samozávlahové kontejnery, které dokáží ochránit kořenový systém před mrazem až do asi minus dvaceti stupňů Celsia a před slunečním žárem až do plus třiceti pěti stupňů.

Jak odstranit rostliny v malých květináčcích?

Rostliny v malých květináčcích, které by dozajista snadno promrzly, zapusťte buď do záhonu na zahradě nebo do objemnějšího truhlíku (ideální je polystyrenový), bedny a podobně a zasypte zeminou zhruba dva tři centimetry nad okraj květináče. Nic nepokazíte, pokud navrch ještě položíte chvojí.

Související příspěvky: