Co je nejlepší vepřová pečeně?

Obsah

Co je nejlepší vepřová pečeně?

Co je nejlepší vepřová pečeně?

Vepřová pečeně je to nejlibovější, co z vepřového masa můžeme pořídit. Váleček masa je obvykle úplně libový bez blan a šlach, jen kolem dokola je tenká vrstvička tuku. Když se nepovede upéct, bývá pečeně dost suchá a lidem příliš nechutná. S několika malými triky ale dokážeme pečeni proměnit ve skvělý nedělní oběd.

Kde se nachází obec vepřová?

Vepřová je obec v okrese Žďár nad Sázavou v kraji Vysočina. Obec Vepřová se nachází na náhorní rovině v nadmořské výšce 650m nad mořem, s nejvyšším bodem 692m na Henzličce. První zmínka o vzniku obce se datuje roku 1502.

Kde se nachází vepřová pečeně?

Vepřová pečeně se nachází podél páteře mezi kýtou a krkovičkou a má tvar podlouhlého válečku. Přední i zadní část pečeně má nízké procento tuku (kolem 5 %) a neobsahuje žádné šlachy, blány ani vrstvy tuku. Hodí se na pečení a je dobré i jako vepřová pečeně minutka.

Jak připravit vepřovou pečeni?

Příprava vepřové pečeně 1 Nařežte tukovou vrstvu. V případě, že jste sehnali pečeni s vrstvou povrchového tuku, nařežte ji ostrým nožem v... 2 Pečeni svažte. I když pečeně vypadá rovně a symetricky, pokaždé je třeba ji svázat. Pokud to uděláte, bude mít pěkně... 3 Krátce maso opečte. Svázanou a osolenou pečeni okořeňte podle receptu nebo své chuti. Na plotně rozehřejte pánev... More ...

Související příspěvky: