Jaké jsou příčiny závislostí na alkoholu?

Obsah

Jaké jsou příčiny závislostí na alkoholu?

Jaké jsou příčiny závislostí na alkoholu?

VÝVOJOVÉ FÁZE ZÁVISLOSTI NA ALKOHOLU DLE E.M. JELLINEKA: 1 1.POČÁTEČNÍ - zvyšují se dávky alkoholu, zkracují se přestávky mezi jednotlivým pitím. 2 2.VAROVNÁ – dotyčný pije tajně, aby nebyl rozpoznán jeho abusus, trvalé myšlenky na alkohol, pocity viny, dychtivé pití... 3 3.ROZHODNÁ - ztráta kontroly, marnost kontrolovaného pití, výkyvy nálad, zúžení zájmů, konflikty na... More ...

Co se týče alkoholu?

Alkoholismus. Alkoholismem se označuje nadměrná konzumace alkoholických nápojů, která může vést k závislosti. Toto onemocnění postihuje celou osobnost pacienta, jeho psychickou i fyzickou stránku. Jedná se o nejrozšířenější formu závislosti. Inkubační doba V těhotenství Nejnovější články.

Co je příznaky alkoholismu?

Příznaky alkoholismu Alkohol působí v menších dávkách jako stimulant, zvyšuje sebevědomí a odbourává zábrany a funguje jako uvolnění při úzkostných stavech.

Jak se projevuje závislost na alkoholu?

Závislost na alkoholu se vyvíjí dlouhodobě a má několik fází. Podle amerického odborníka na alkoholismus E. M. Jellineka se první stádium vyznačuje potřebou pacienta zvyšovat dávku alkoholu, aby se dostavila dobrá nálada. Alkohol mu stále ještě více dává, než bere. Následuje takzvané varovné stádium, tedy častá podnapilost a opilost.

Související příspěvky: