Co má draslík na vaše zdraví?

Obsah

Co má draslík na vaše zdraví?

Co má draslík na vaše zdraví?

Strava bohatá na draslík má řadu blahodárných účinků na vaše zdraví. Draslík například pomáhá snižovat krevní tlak a brání zadržování vody v těle. Navíc chrání před cévní mozkovou příhodou, snižuje krevní tlak a uplatňuje se také v prevenci osteoporózy a ledvinových kamenů ( 1, 2, 3, 4 ).

Co je draslík?

Tento minerál patří mezi takzvané elektrolyty, protože se snadno rozpouští ve vodě a vytváří kladně nabité ionty. Díky tomu umožňuje vedení elektrické energie, což je pro řadu procesů probíhajících v lidském organizmu velice důležité. Co je draslík?

Kde se nachází draslík v těle?

Zhruba 98% draslíku v těle se nachází uvnitř buněk. Kolem 80% z tohoto množství se nachází v buňkách svalových, zatímco zbylých 20% se nachází v kostech, játrech a také v červených krvinkách ( 6 ). V lidském organizmu je draslík významným a důležitým elektrolytem. Elektrolyty jsou látky, které po rozpuštění ve vodě vytváří kladně nebo záporně ...

Proč je draslík důležitý pro naše zdraví?

Důležitost draslíku pro naše zdraví je hodně podceňována. Tento minerál patří mezi takzvané elektrolyty, protože se snadno rozpouští ve vodě a vytváří kladně nabité ionty. Díky tomu umožňuje vedení elektrické energie, což je pro řadu procesů probíhajících v lidském organizmu velice důležité.

Související příspěvky: