Co je proti plísni révové?

Obsah

Co je proti plísni révové?

Co je proti plísni révové?

Proti plísni révové: Acrobat MZ WG nebo již přímo souprava Proti plísním a padlí (Zdravá réva souprava). Souprava obsahuje 2 fungicidy Acrobat MZ WG a Karathane New. Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. Ostatní ošetření se provádí v závislosti na průběhu počasí.

Jak vypadá plíseň na potravinách?

Plíseň na potravinách je obvykle dobře viditelná pouhým okem, protože je patrná na první pohled. Kromě vzhledu mění plísně také strukturu napadených potravin.

Co mohou plísně zkazit?

Ušlechtilé plísně ale mohou zkazit potraviny, pro které nejsou určeny. Některé plísně produkují zdraví škodlivé látky zvané houbové jedy (mykotoxiny). Tyto látky mohou vyvolávat závažná onemocnění i smrt, v závislosti na požitém množství kontaminované potravy, délce expozice a věku a celkovém zdravotním stavu dotyčné osoby ( 11 ).

Kdo je příčinou plísně révové?

Původce plísně révové je mikroskopická houba Plasmopara viticola, která především přezimuje v napadených listech, které jsou na jaře primárním zdrojem šíření. Protože k infekci je nutné ovlhčení listů, chorobu podporuje teplejší a především deštivé počasí.

Související příspěvky: