Kde je krevní tlak zjištěn?

Obsah

Kde je krevní tlak zjištěn?

Kde je krevní tlak zjištěn?

Nejčastěji je vysoký krevní tlak zjištěn náhodně – při běžné kontrole u praktického lékaře. Váš krevní tlak měřený v ambulanci lékaře by měl být pod 140/90 mm Hg. Krevní tlak měřený doma by měl být pod 135/85 mm Hg. Pokud máte cukrovku nebo nějaké ledvinné onemocnění, máte vyšší pravděpodobnost, že budete mít vysoký krevní tlak. Co je krevní tlak?

Co způsobuje nesprávný dodržování tlaků?

Závady pneumatik způsobené při nesprávném dodržování tlaků 1 Ojeté kraje běhounu – způsobuje příliš nízký tlak, tedy podhuštěním pneumatiky, možná uchází 2 Ojetý střed běhounu – způsobuje příliš vysoký tlak, pneumatika je přehuštěná 3 Ojetý jeden kraj běhounu – nejčastější příčinou je špatné seřízení geometrie, nutné kontrola v autoservisu 4 Opotřebovaná různá místa – pneu j... More ...

Jaké jsou příčiny vysokého krevního tlaku?

U většiny nemocných s vysokým krevním tlakem (asi 90%) se nepodaří vyvolávající příčinu jasně identifikovat. Na vzniku vysokého krevního tlaku se podílí společně řada faktorů. Mluvíme o tzv. esenciální hypertenzi. Vysokým krevní tlak můžete mít i při absenci výše uvedených rizikových faktorů a onemocnění.

Jak je krevní tlak měřený doma?

Váš krevní tlak měřený v ambulanci lékaře by měl být pod 140/90 mm Hg. Krevní tlak měřený doma by měl být pod 135/85 mm Hg. Pokud máte cukrovku nebo nějaké ledvinné onemocnění, máte vyšší pravděpodobnost, že budete mít vysoký krevní tlak. Co je krevní tlak? Vaše srdce je pumpa, která svou činností zabezpečuje krevní oběh.

Související příspěvky: