Proč jsou trávníková hnojiva vhodnější?

Obsah

Proč jsou trávníková hnojiva vhodnější?

Proč jsou trávníková hnojiva vhodnější?

Speciální trávníková hnojiva jsou vhodnější, na rozdíl od předešlého typu nedojde k nárazovému růstu, ale díky dlouhodobému účinku látek trávník poroste plynule.

Jak přezimovat trávník?

Trávník je nejlepší nechat přezimovat v pokoseném stavu, výška strniště musí být okolo pěti centimetrů. Nenechávejte na něm vrstvu listí, protože vlivem zvýšené vlhkosti by došlo k vyhnívání porostu, vzniku nehezkých hnědých skvrn, hnilobě a tvorbě plísní.

Jak zvýšit pracovní hloubku trávníku?

Doporučená pracovní hloubka je dva až tři milimetry, přičemž nejvhodnější je vertikutovat trávník minimálně dva dny po dešti. Po ukončení vertikutace zbavte plochu vyhrabaného materiálu. Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem.

Jak opravit trávník?

Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem. Výmoly vyrovnejte rozřezáním travního koberce na kostky, ty odložte vedle opravovaného místa, výmol zasypejte kompostovou zeminou a drny vraťte zpět. Mechům a plevelům vstup zakázán! Ještě zbývá trávník přihnojit.

Související příspěvky: