Co je součástí baterie baterie?

Obsah

Co je součástí baterie baterie?

Co je součástí baterie baterie?

Baterie je tvořena chemickým roztokem – elektrolytem, ve kterém je umístěna záporná elektroda – anoda, z níž proudí elektrony směrem ke kladné elektrodě – katodě. Ve válcových článcích jsou tyto materiály navinuty na sebe, oddělené separátorem.

Kolik cyklů uvádí výrobce baterií?

Renomovaní výrobci bateriových článků (například Panasonic, Samsung, Sony, LG), pokud už počet cyklů uvádí, tak píší cca 500. Ale jiní výrobci, kteří pravděpodobně používají horší - neznačkové typy baterií, bez ostychu napíší 1000 i více nabíjecích cyklů.

Co se týče baterií v notebooku?

Přeci jenom například na baterii v notebooku jsou na okamžitou spotřebu kladeny jiné požadavky, než na baterku elektrokola při výšlapu do prudkého kopce na maximální asistenční mód. Při vyšším proudovém zatížení (nad 15A) pak výrazně klesá napětí baterie a elektronika BMS baterii ihned vypíná a o to žádný majitel elektrokola nestojí.

Jaká je výsledná kapacita baterie?

Pokud jich tedy spojíme 10 sériově a 5 paralelně (označováno jako 10S5P), dostaneme se na výslednou kapacitu baterie 16000 miliampérhodin, neboli 16 Ah (Ampérhodin). Abychom získali výslednou kapacitu baterie ve Watthodinách (Wh), musíme tuto kapacitu ještě vynásobit napětím článku – tedy 36V a dostaneme výsledných 576 Wh.

Související příspěvky: