Co je tahání psa za vodítko?

Obsah

Co je tahání psa za vodítko?

Co je tahání psa za vodítko?

Typická situace tahání psa za vodítku zahrnuje tří kroky. Pes tahá svého pána za vodítko, následuje pokyn (pomalu! aj.), poté škubnutí za vodítku. Konec. Tento postup se rozhodně nehodí pro psy ve štěněčím věku anebo psy, kteří nejsou na vodítku či obojek vůbec navyklý.

Jak naučit psa za vodítko tahat?

Otázkou ale stále zůstává, jak naučit psa, aby netahal na vodítku. V některých případech je zapotřebí použít pokyn - slovo, na které pes zpomalí, resp. přestane za vodítko táhnout. Jindy zase psa stačí naučit a vlastně mu i vysvětlit, že za vodítko tahat nesmí.

Co se stane, když pes tahá za vodítko?

Pes tahá svého pána za vodítko, následuje pokyn (pomalu! aj.), poté škubnutí za vodítku. Konec. Tento postup se rozhodně nehodí pro psy ve štěněčím věku anebo psy, kteří nejsou na vodítku či obojek vůbec navyklý. Důležité je, si připravit pamlsky, které pes velmi ocení a v každém případě je upřednostní před různými pachy. A co dál?

Jaká je metoda výcviku psa?

Tato metoda výcviku psa je velmi odlišná v porovnání s již zmíněnými metodami, protože nelze aplikovat i pro chůzi u nohy. Tato metoda spočívá v tom, že jakmile vodítko nebude ve tvaru U, ale ve tvaru I, zastavíte se, v důsledku tedy zastavíte i psa.

Související příspěvky: