Které náboženství má severní korejskou vlajku?

Obsah

Které náboženství má severní korejskou vlajku?

Které náboženství má severní korejskou vlajku?

Severní Korea má tyto náboženství bez vyznání, korejský šamanismus, čeondoismus, buddhisté, křesťané (podléhají regulaci) a telefonní předvolba je +850. Níže naleznete státní vlajku a státní znak patřící státu Severní Korea. Vlajku i znak státu si můžete stáhnout, vytisknout nebo umístit na svůj web.

Co je severokorejská vlajka?

Severokorejská vlajka. Vlajka Severní Koreji neboli Korejské lidové demokratické republiky je složena z červeného listu, jehož horní a dolní okraj lemuje modrý pruh, který je navíc na své vnitřní straně ohraničen bílým pruhem. Blíže k žerďové straně vlajky se nachází bílý kruh, který v sobě nese červenou pěticípou hvězdu.

Kde vznikl severní Korejskou republiku?

Stát Severní Korea vznikl 15. srpna 1945 (nezávislost na Japonsku) jako státní zřízení lidově demokratická republika ovládaná ideologií čučche a má rozlohu 120 540 km² z toho zanedbatelné procent vodní plochy s celkovým počtem obyvatel 25 248 140 má hlavní město Pchjongjang, nachází se v časovém pásmu +8 a nejvyšší bod je Pektusan - 2 744 m n. m..

Co se používá k placení v korejsku?

K placení se používá KPW (1 won = 100 čonů) a těmito jazyk (y) se domluvíte: korejština. Severní Korea má tyto náboženství bez vyznání, korejský šamanismus, čeondoismus, buddhisté, křesťané (podléhají regulaci) a telefonní předvolba je +850.

Související příspěvky: