Kolik litrů ropy má Kuvajt?

Obsah

Kolik litrů ropy má Kuvajt?

Kolik litrů ropy má Kuvajt?

6. Kuvajt - 17 bilionů litrů (106,9 miliard barelů) Kuvajt byl jedním z největších profitérů na základě dosavadních sankcí proti Íránu. Většina asijských obchodů s ropou probíhala přes malý emirát. Do roku 2020 má Kuvajt zájem výrazně zvýšit těžbu ropy.

Kde jsou největší zásoby ropy na světě?

Venezuela – 48,7 bilionů litrů (306,3 miliard barelů) Největší zásoby ropy na světě se nachází v jedné z nejchudších zemí. Venezuela je vysoce závislá na ropě, že propad cen v minulém roku uvrhl zemi do katastrofy. Země nyní hledá spojence mimo OPEC, kteří by pomohli opět zvýšit ceny.

Kde jsou zásoby ropy?

Kupodivu, většina zásob ropy neleží v poušti Arabského poloostrova, nýbrž ve Venezuele a - mimo Saúdské Arábie - také v Kanadě a právě v Íránu. Souhrn s krátkým geopolitickým popisem přinesl německý server Finanzen100, partner portálu Focus on-line. Pro Britské listy přeložil Milan Lelek.

Kde jsou nejbohatší zásoby ropy na světovém trhu?

Tím se najednou ocitla země se čtvrtými nejbohatšími zásobami ropy na světovém trhu. Zde jsou další ropné státy (čísla z níže uvedeného seznamu pochází od analytika Barclays Michaela Cohena). Kupodivu, většina zásob ropy neleží v poušti Arabského poloostrova, nýbrž ve Venezuele a - mimo Saúdské Arábie - také v Kanadě a právě v Íránu.

Související příspěvky: