Proč jsou mandarinky zdrojem draslíku?

Obsah

Proč jsou mandarinky zdrojem draslíku?

Proč jsou mandarinky zdrojem draslíku?

Mandarinky jsou zdrojem draslíku Ve střední mandarince je přibližně 150 mg draslíku, Draslík je důležitý pro správnou funkci ledvin, svalů, nervové soustavy a srdce.

Odkud pocházejí mandarinky?

Odkud mandarinky pochází? Říká se, že svůj název mandarinky získaly podle ostrova Mauritius, který byl původně pojmenován jako Mandare. Jiná teorie zase praví, že se mandarinky jmenují podle středověkých mandarínů, kteří si díky svému postavení mohli pravidelnou konzumaci mandarinek dovolit.

Proč se jmenují mandarinky?

Jiná teorie zase praví, že se mandarinky jmenují podle středověkých mandarínů, kteří si díky svému postavení mohli pravidelnou konzumaci mandarinek dovolit. Nicméně skutečností je, že tyto sladké citrusové plod pocházejí z oblasti jihovýchodní Asie – zejména Japonska a Číny, odkud se v 19.

Jaké jsou vlastnosti mandarinkového koláče?

Mandarinky patří k tradičnímu sezónnímu ovoci v zimních měsících. Mnoho z nás však neví, jaké vlastnosti mandarinky skutečně mají a jak je správně skladovat. Navíc přinášíme recept na báječný a hlavně rychlý mandarinkový koláč. Mandarinka obecná, latinsky Citris reticulata, je strom, který plodí výjimečně dobré a sladké plody – mandarinky.

Související příspěvky: