Co jsou litinové radiátory?

Obsah

Co jsou litinové radiátory?

Co jsou litinové radiátory?

Litinové radiátory, neboli žebrové litinové radiátory jsou radiátory, které jsou sestavovány na základě jednotlivých článků, neboli litinových žeber. Tyto články, litinové žebra  jsou k sobě šroubovány vnitřními maticemi.

Co jsou radiátory?

Radiátory jsou nejběžnějším zařízením používaným k vytápění zejména obytných prostor. Radiátor je tepelný výměník, kterým proudí zpravidla teplá voda ohřívaná kotlem.V průběhu ohřevu dochází v radiátoru k akumulaci tepla a jeho uvolňování do okolí.

Co jsou hliníkové žebra radiátory?

Hliníkové radiátory, neboli žebrové hliníkové radiátory jsou radiátory, které jsou sestavovány na základě spojování jednotlivých článků, neboli hliníkových žeber. Tyto články, hliníkové žebra žebra jsou k sobě šroubovány vnitřními maticemi.

Jak vybrat radiátor do domu?

Při výběru nového radiátoru do domu či bytu se mnoho lidí zaměřuje především na design, protože chtějí, aby vkusně doplňoval interiér. Primární funkcí tohoto topného tělesa je však produkce tepla. Dnes naštěstí již existují takové radiátory, v nichž se spojuje obojí. Stačí si jen vybrat správný materiál, tvar a velikost radiátoru.

Související příspěvky: