Co je méně jedovatých rostlin?

Obsah

Co je méně jedovatých rostlin?

Co je méně jedovatých rostlin?

A pro kočky: Hvězdník, Azalka, Krokus, Chyzanténa, Brambořík, Břečťan, Lilie, Oleandr, Lopatkovec, Šplhavice, Cykos, Cibule tulipánu. Existují i další desítky méně jedovatých rostlin.

Co jsou jedovaté rostliny pro psy?

Pro přehlednost jsme seznam jedovatých rostlin pro psy rozdělily na jedovaté a velmi jedovaté. Nebereme v potaz jednotlivá psí plemena ani váhu psa či alergii. Každý má hranici celkové otravy organismu posunout jinak, proto nelze s přesností predikovat ani potřebnou dávku rostliny k poškození trávicího traktu nebo úplné otravě psa.

Kde se vyskytují rostliny vašeho nejlepšího přítele?

Nejčastěji se vyskytující rostliny v domácnostech nebo na zahradách, které mohou vašeho nejlepšího přítele ohrozit i na životě, jsou: Aloe vera, Hvězdník, Asparágus, Azalka, Brambořík, Krokus, Narcis, Difenbachie, Šplhavice, Tlustice, Lilie, Oleandr, Filodendron, Tchýnin jazyk a cibule tulipánu.

Co je toxická rostlina pro psy?

V podstatě jakákoliv rostlina nebo potravina je v nadměrném množství toxická. Existují ale i rostliny a domácí květiny, kdy stáčí u malého psa pouhé sousto a následky mohou být tragické. Pro přehlednost jsme seznam jedovatých rostlin pro psy rozdělily na jedovaté a velmi jedovaté. Nebereme v potaz jednotlivá psí plemena ani váhu psa či alergii.

Související příspěvky: