Jaké jsou prostředky na ochranu rostlin?

Obsah

Jaké jsou prostředky na ochranu rostlin?

Jaké jsou prostředky na ochranu rostlin?

Jako prostředky na ochranu rostlin smí být v České republice použity jen ty přípravky, které jsou uvedeny v Seznamu registrovaných prostředků na ochranu rostlin. Herbicid je přípravek používaný k likvidaci nežádoucích rostlin (např. plevelů nebo invazních rostlin). Dělí se na dvě základní skupiny: selektivní a širokospektární herbicidy.

Co jsou pesticidy?

Pesticidy jsou přípravky a prostředky, které jsou určené k tlumení a hubení rostlinných a živočišných škůdců, a k ochraně rostlin, skladových zásob, technických produktů, bytů, domů, výrobních závodů nebo i zvířat a člověka. Na základě tohoto širokého spektra použití pesticidy rozdělujeme na tyto základní skupiny:

Jaký je rozdíl mezi herbicidy a insekticidy?

V dnešním článku se dozvíte více o přípravcích, které se používají k hubení nežádoucích rostlin a hmyzu. Jaký je základní rozdíl mezi herbicidy, fungicidy, pesticidy a insekticidy?

Co se dělí na dvě základní skupiny herbicid?

Dělí se na dvě základní skupiny: selektivní a širokospektární herbicidy. Selektivní herbicidy likvidují jen úzkou skupinu rostlin, širokospektrální či tzv. totální herbicidy likvidují drtivou většinu toho, co na pozemku roste.

Související příspěvky: