Kdo byl prvním čínským kalendářem?

Obsah

Kdo byl prvním čínským kalendářem?

Kdo byl prvním čínským kalendářem?

Základy tohoto kalendáře jsou staré asi pět tisíc let. První čínský lunární kalendář byl sestaven v roce 2637 před n.l. Čínský kalendář se stále používá v Číně, Taiwanu, Japonsku a v Koreji Západní kalendář je odvozen od pohybu Slunce, Čínský ale od pohybu Měsíce (Luny) . Proto se také setkáváme s názvem Čínský lunární kalendář.

Kdo byl první čínský lunární kalendář?

První čínský lunární kalendář byl sestaven v roce 2637 před n.l. Čínský kalendář se stále používá v Číně, Taiwanu, Japonsku a v Koreji Západní kalendář je odvozen od pohybu Slunce, Čínský ale od pohybu Měsíce (Luny) .

Jaký je oběh krevního oběhu?

Krevní oběh v lidské těle dělíme na malý a velký. Velký oběh začíná v levé srdeční komoře, odkud je okysličená krev tepnami odváděna do celého těla. Odkysličená krev je pak přiváděna žílami do pravé síně v srdci. Malý oběh začíná v pravé srdeční komoře. Odtud je odkysličená krev vedena tepnami do plic.

Kde začíná čínský rok?

Čínský rok začíná obvykle na přelomu ledna a února. Každý tento rok v kalendáři má k sobě přiřazeno jméno zvířete, podle čínského zvěrokruhu. Jména se opakují periodicky v podřadí: krysa, buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, ovce, opice, kohout, pes, vepř.

Související příspěvky: