Co je anaerobní zátěž?

Obsah

Co je anaerobní zátěž?

Co je anaerobní zátěž?

Anaerobní zátěž - je krátkodobá (několik desítek vteřin) trvající pohybová aktivita, při které získává sval energii převážně cestou anaerobní glykolýzy. Jako odpad vzniká ve svalech laktát způsobující svalovou únavu. (sprinty, skoky, hody, vrhy, mety, vzpírání atd.) Cooper, R. K. : Health and fitness Excellence.

Jaké jsou příklady aerobního cvičení?

Příklady aerobního cvičení: 1 aerobic 2 jogging 3 cyklistika 4 spinning 5 plavání 6 rekreační tenis 7 in-line bruslení 8 běh na lyžích 9 cyklistika More ...

Co je anaerobní dýchání?

Anaerobní dýchání lze odlišit od aerobního dýchání, pokud jde o zapojení kyslíku při přeměně daných zdrojů, jako je glukóza, na energii. Některé bakterie vyvinuly tento druh systému, kde využívá soli obsahující kyslík, spíše jako volný kyslík jako akceptor elektronů.

Co se týče aerobních cvičení?

Mezi jednotlivými druhy cvičení je velký rozdíl. Některé se zaměřují na budování kondice a posílení srdce, těm říkáme anaerobní, protože jsou velmi silové a vzniká při nich takzvaný kyslíkový dluh. Druhou variantou jsou sporty aerobní, které primárně snižují množství tělesného tuku a zvyšují aktivní tělesnou hmotu - svaly.

Související příspěvky: