Jaké jsou antibiotické oční kapky?

Obsah

Jaké jsou antibiotické oční kapky?

Jaké jsou antibiotické oční kapky?

Oči vašeho psa jsou velmi důležité pro jeho zdraví a kvalitu života a je důležité, aby jakýkoli abnormalit nebo infekce kontroloval veterinář co nejdříve. Antibiotické oční kapky jsou obvykle předepsány k léčbě různých infekcí. Nejběžnější z nich se nazývá konjunktivitida, zánět oční membrány oka a povrch oční bulvy.

Proč antibiotika mohou očím uškodit?

Ale antibiotika obvykle nepomohou. Vlastně mohou očím více uškodit než prospět. Nová studie zveřejněná tento měsíc přichází se závěrem, že většina lidí se zánětem spojivek je nevhodně léčena. Asi 60% pacientů dostává antibiotické kapky do očí, ačkoliv antibiotika jsou zřídkakdy nutná pro léčbu této běžné oční infekce.

Proč antibiotika způsobují zánět spojivek?

Lékaři často předepisují na zánět spojivek antibiotické oční kapky nebo masti. Ale antibiotika obvykle nepomohou. Vlastně mohou očím více uškodit než prospět. Nová studie zveřejněná tento měsíc přichází se závěrem, že většina lidí se zánětem spojivek je nevhodně léčena.

Jak kapky do očí používat?

Jak kapky do očí používat. Při kapání do očí psa postupujte opatrně a nejste-li si jistí, jak bude pes reagovat, je lepší mít k ruce pomocníka. Lahvičku s očními kapkami přiložíme k oku a stiskem pružného kapátka kápneme 1 až 2 kapky na spojivkový váček.

Související příspěvky: