Kdy kvetou hortenzie?

Obsah

Kdy kvetou hortenzie?

Kdy kvetou hortenzie?

Kdy kvete hortenzie a jaké může mít barvy? Hortenzie kvetou od března do července, záleží na ranosti odrůdy. Některé kvetou i v září, jako například 'Mousmee' s růžovými květy, které mají průměr třicet centimetrů.

Jak se množí hortenzie?

Hortenzie se množí řízkováním, většinou v březnu až dubnu – ideální teplota k množení je 15 až 18 stupňů Celsia. Řízky z nekvetoucích mladých kořenových výhonů zasaďte do směsi z rašeliny a písku v poměru 1:1, zakoření přibližně za tři týdny.

Jak aplikovat hnojení hortenzie?

V nabídce hobbymarketů jsou i speciální hnojiva pro hortenzie. Nejpřijatelnější formou hnojení je aplikování zálivkou. V březnu a dubnu můžeme přidat také dobře vyzrálý kompost nebo kravský hnůj a rašelinu. Zálivkou přihnojujeme před začátkem květu, po nasazení květů nehnojíme. Další hnojení aplikujeme až v létě a nakonec v září.

Jaké jsou světelné podmínky hortenzií?

Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit světelné podmínky daného stanoviště. Zatímco Hydrangea macrophylla, nebo-li hortenzie velkolistá, preferuje sice světlé, ale spíše polostinné až stinné stanoviště (ve stínu později nasazuje květy), Hydrangea paniculata, nebo-li Hortenzie latnatá, si spíše libuje na plném slunci, které ...

Související příspěvky: