Proč jsou zelená rajčata jedovatá?

Obsah

Proč jsou zelená rajčata jedovatá?

Proč jsou zelená rajčata jedovatá?

Takové množství rajčat, která mi letos nestihla dozrát a sežehly je první mrazíky. První co mě napadlo bylo, jestli zelená rajčata nejsou jedovatá. A tak jsem začala pátrat po informacích. Jako první jsem se dozvěděla, že obsahují látku patřící do skupiny jedů - solanin. Uff.

Jak připravit zelená rajčata?

Pokud nemáte dost místa nebo trpělivosti čekat, až se vybarví, zkuste zelená rajčata hned zpracovat třeba podle našich receptů. Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi.

Co se zelenými rajčatami dělat?

Co se zelenými rajčaty? 30 / 10 / 2013. Co se zelenými rajčaty? Ze zelených rajčat není třeba dělat úplné strašáky. Ano, obsahují solanin, ale jeho množství se snižuje kvašením a tepelnou úpravou. Obecně se však doporučuje nekonzumovat denně víc než 100 g zelených rajčat a dětem se nedoporučují vůbec.

Jak na nakládané rajčata?

Nakládaná zelená rajčata 1 1 kg zelených rajčat 2 několik větviček kopru 3 2–3 bobkové listy 4 2–3 čerstvé nebo sušené červené chilli papričky 5 1,5 lžíce hořčičných semínek 6 1 lžíce celého černého pepře 7 4–5 hřebíčků 8 1 litr ovocného octa 9 125 ml vody 10 4 lžíce medu 11 1 lžíce soli More ...

Související příspěvky: