Jak zalévat hortenzie?

Obsah

Jak zalévat hortenzie?

Jak zalévat hortenzie?

Jak zalévat hortenzie? Nejhorší je nepravidelnost Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka).

Kde pěstovat nádobové hortenzie?

Choulostivější a v nádobách pěstované druhy přivítají místo s rozptýleným světlem, nádobové hortenzie můžete později postupně zvykat i na slunce, případně je vysadit i na osluněné místo. U hortenzií s výrazně barevnými květy (například červenými, sytě růžovými či pestrými) se ve stínu dočkáte bledých a nevýrazných odstínů. Nemáte zahradu?

Jak udržovat hortenzie v půdě?

Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka). Na to odkazuje ostatně i jejich latinský název - hydrangea.

Kdo je druh hortenzie?

Druhy hortenzií 1 Hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla) Také nazývaná Francouzská hortenzie. Toto je nejběžnější druh hortenzie. Existují tři různé typy hydrangea macrophylla; mophead, lacecap a hortenzie pilovité. ... 2 Hortenzie metlinatá (Hydrangea paniculata) Hortenzie metlinaté (Hydrangea paniculata) Laty hortenzie jsou známé svými kuželovitými květinovými hlavami. ... 3 Hortenzie stromečkovitými (Hydrangea arborescens) Hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) Také se nazývají divoké hortenzie a jsou původem ze Spojených států. Tyto keře tolerují i teplejší podnebí. ...

Související příspěvky: