Co je hydrofobní nátěr?

Obsah

Co je hydrofobní nátěr?

Co je hydrofobní nátěr?

Hydrofobizační nátěr - stavební chemie určená jako izolační nátěr proti vlhkosti a průniku vody do stavebních materiálů jak u nových staveb tak u stávajících v rámci rekonstrukcí nebo řešení aktuálního problému hydroizolace. Hydrofobní nátěry vhodné pro impregnaci zdiva, fasád, všech typů omítek, impregnaci betonu, střech - střešní krytiny, impregnaci ...

Jak použít hydrofobní impregnaci betonu?

Hydrofobní impregnace je dle normy možné využít pro ochranu proti vnikání, pro regulaci vlhkosti betonu a pro zvýšení elektrického odporu betonu. Předepsány jsou tři povinné parametry, avšak pouze dva z nich popisuje vlastnost, kterou chceme na konstrukci dosáhnout, případně která konstrukci ovlivňuje.

Co je hydrofobní impregnace?

Hydrofobní impregnace vytváří povrch odpuzující vodu. Póry a kapiláry jsou vnitřně potaženy, avšak nejsou zaplněny (viz obr. 1). Na povrchu betonu se nevytváří film a dochází jen k malé nebo vůbec žádné změně vzhledu. Při impregnaci se snižuje porozita povrchu betonu a dochází k jeho zpevnění.

Jaké jsou nátěrové hmoty?

Obvykle se jedná o nátěrové hmoty s pojivem tvořeným akrylátovou disperzí s přídavkem bezrozpouštědlové silikonové emulze, které jsou vodoodpudivé a zároveň paropropustné. Typicky se jedná o dvousložkové hmoty tvořené bází a tvrdidlem.

Související příspěvky: