Jak stáhnout stránku do statické HTML podoby?

Obsah

Jak stáhnout stránku do statické HTML podoby?

Jak stáhnout stránku do statické HTML podoby?

Jak stáhnout celou webovou stránku a převést ji do statické HTML podoby. Z nejrůznějších důvodů může být vhodné, aby celý web byl ve statických souborech: Tvorba statického webu je poměrně náročná na údržbu. Společné prvky stránek jako hlavička, menu nebo patička je nutné nějakým způsobem synchronisovat mezi sebou.

Jak dlouho může stáhnout rozsáhlejší web?

Stáhnout rozsáhlejší web může trvat i několik desítek minut. Před začátkem stahování je dobré dát pozor na omezení úrovně domén, které se budou stahovat. Typicky pouze na doménu webu, který je cílem stáhnout. Jinak HTTrack dokáže stahovat i stránky z externích odkazů, takže nakonec může stáhnout „celý internet“.

Jaká je údržba statického webu?

Tvorba statického webu je poměrně náročná na údržbu. Společné prvky stránek jako hlavička, menu nebo patička je nutné nějakým způsobem synchronisovat mezi sebou. Jedna z možností tak může být využití klasického redakčního systému a uložení jeho výstupu. Program HTTrack dokáže projít zadanou URL a stáhnout veškerý obsah, na který vedou odkazy.

Co se týče stažení celého webu?

Stažení celého webu se nároky na server příliš neliší od situace, kdy by si člověk celý web proklikal. Typicky si ale nepřejí další šíření – tj. publikování staženého obsahu na jiném webu. To bývá problém kvůli vyhledávačům, protože vzniká duplicitní obsah. To je všechno.

Související příspěvky: